Yeni görev oluşturduğunuzda veya görev listesinden bir göreve tıkladığınızda bu sayfa açılır. Aşağıda görüldüğü gibi görevle ilgili detayları gösterir. Bu ekran iki sütundan oluşur. Sol sütunda görev adı, açıklaması ve adımları ile Aktivite Kaydı gösterilir. Sağ sütunda üstte işlem butonları, onların altında görevle ilgili detaylar yer alır.

Görev detayları sayfası

Görev Adımları

Alt Adım Maddeleri

Görev adımlarını tamamlamak ve geri almak için sol taraflarındaki kutulara tıklayın.

İlerleme Çubuğu

Görev ilerleme çubuğu

İlerleme çubuğunu güncellemek için sağ tarafta bulunan artı ve eksi butonlarını kullanın. Ardından yeşil butona tıkladığınızda yaptığınız değişlik kaydedilecektir.

Görev İşlemleri

Görev üzerinde sağ sütunun üstünde yer alan butonları kullanarak şu işlemleri yapabilirsiniz:

  • Görevi başlat / askıya al
  • Görevi tamamla / tamamlanmadı olarak işaretle
  • Görev detaylarını düzenle
  • Görevi arşivle / arşivden çıkar

Kullanıcılar sadece izinlerinin olduğu işlem butonlarını görebilirler. Butonların üzerine gelince ne işe yaradıklarını görebilirsiniz:

Görev detayları sayfası butonları

Aktiviteler Bölümü

Sol sütunun alt kısmında Aktiviteler bölümü yer alır. Görev ile ilgili her türlü gelişme ve gönderi burada yer alır. Buradan görevin geçmişini inceleyebilir ve görevle ilgili bilgi paylaşabilirsiniz.

Görevler güncellendiğinde burada yapılan değişiklikler gösterilir. Değişiklikleri görmek için görev güncelleme bildiriminin üzerine fare ile gelin ve görünür hale geçen linke tıklayın:

Görev güncelleme detaylarını göster

Bir detay değiştirildiğinde eski değerler kırmızı, yeni değerler yeşil gösterilir. Bir detay silindiğinde sadece silinen eski değer gösterilir. Yeni bir detay eklendiğinde sadece eklenen yeni değer gösterilir.

Görev Takip Etme

Sağ sütunda Takip Edenler bölümünde görevi takip eden diğer kişileri ve görevi takip edip etmediğinizi görürsünüz. Görevi takip etmek demek görev ile ilgili bildirimleri almak demektir. Görevi oluşturan kişi ve görevliler otomatik olarak görev takipçisi olarak eklenirler ve bildirimleri alırlar. Görev oluşturmadan ve görevli olarak eklenmeden bir görevi takip etmek isterseniz "Takip Et" butonuna tıklayarak bildirimleri alabilirsiniz.

Görevliler otomatik olarak takipçi oldukları için takip edenler kısmında tekrar listelenmezler.

Görev Silme

Sağ alt köşede görev silme butonu yer alır. Sadece silme iznine sahip kişiler bu butonu görebilir. Tıklandığı zaman uyarısız olarak görevi siler.

Not: tamamlanan görevleri silmek yerine arşive taşımanız önerilir.